Skip to content

Uutisarkisto

18.10.2010 Suvi Kainu aloittaa TEVA-, sekä nahka- ja turkisalan kartoituksen.  

Kartoituksen pyrkimyksenä on selvittää uusien liiketoimintamalleihin ja kansainvälistymiseen liittyviä mahdollisuuksia. Suvi on monipuolinen vaatetusalan ammattilainen. Ammatillista kokemusta on kertynyt niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hän on ollut töissä MAS Holdings yhtiöllä Sri Lankalla ja siten hänellä on erinomainen tuntemus prosesseista vaatetehtaassa. Vaatesuunnittelijana hän on ollut mukana Muoti ja Hyvinvointi 2010-messuilla, Jyväskylässä, nuorten suunnittelijoiden osastolla. Hän on ollut mukana teatteriproduktioissa Suomessa ja Italiassa, pukujen toteuttajana, pukusuunnittelijan assistenttina sekä pukusuunnittelijana. Lisätietoja kartoituksesta suvi.kainu (@) la-consulting.fi puhelin 040 134 3355 

3.9.2010 Finnish Design UK, FDUK blogisivusto avattu.

FDUK Blogisivu avattu osoitteessa www.fduk.fi Sivustolta löydät  yristysten viimeisimmät uutiset ja tapahtumat, joissa FDUK:ssa mukana olevat yritykset ovat mukana.

7.7.2010 Turkin laivanrakennussektori tavoittelee neljännettä sijaa

Turkin maailmanlaajuinen markkinaosuus laivanrakennuksessa on kasvanut 1,4 prosenttiin viimeisen neljän vuoden aikana. Näin Turkki on noussut viidenneksi laivanrakentamisen keskittymäksi heti Saksan jälkeen, jonka markkinaosuus on 3,6%.

Turkin liikenneministeriön tarkoituksena on lisätä telakoiden kapasiteettia ja tavoitteitaan siten, että turkkilaiset laivatelakat saavuttaisivat neljänneksi suurimman telakkateollisuuden markkinaosuuden vuonna 2010. Turkin liikenneministeri Binali Yildirim on informoinut laivanrakennuskapasiteetin kasvaneen viimeisen neljän vuoden aikana 65%. Toiminnassa olevien ja uusien alkavien telakoiden määrä on noussut kuuteenkymmeneen Tuzlan, Mustanmeren Izmitin, Yalovan, Egeanmeren ja Välimeren alueella. Turkin laivanrakennuskapasiteetti nousi 654000 DWT 1,4 miljoonaan DWT vuodesta 2003 ja teräksen käsittelymäärä telakoilla on kaksinkertaistunut. Lisäksi huolto- ja korjauskapasiteettiin on tullut huomattavaa kasvua. Rakennettavien alusten koko on noussut 20 000:a 70 000:n tonniin.

Kasvustrategiaa tuetaan rahoituksella, jossa taataan ja lainoitetaan myös laivateollisuudessa toimivien pk-sektorin yritysten investointeja aina 90% asti. Lainaa voidaan antaa jopa 30 M turkin liiraa, n. 15Meur.

Lähde: Turkish Maritime

29.6.2010 Eeva Murtojärvi aloittaa meriteollisuuden toimijoiden kansainvälistymiseen liittyvän kartoituksen.

Aiemmin mm. Freudenbergillä toiminut Eeva Murtojärvi on aloittanut projektipäällikkönä kesäkuun 15. Eevan toimenkuvana on kartoittaa mm. meriteollisuudelle alihankintaa tehneiden yhtiöiden potentiaalia kansainvälisillä markkinoilla.  Kartoituksen kohderyhmänä ovat mm. sisustamiseen ja suunnitteluun keskittyneet toimjat.  Kartoituksesta ja siihen liittyvistä jatkotoimenpiteistä saa lisätietoa eeva.murtojarvi(@)la-consulting.fi tai numerosta 040 442 55 20

15.6. 2010 Kokoamme talotekniikkaan ja – suunnitteluun liittyvää hanketta Turkkiin.

Turkki on maailman kolmanneksi merkittävin rakennusteollisuuden keskus. Sadasta suurimmasta rakennusyhtiöstä 25 sijaitsee Turkissa. Nämä yhtiöt rakentavat hotelleja, infrastruktuuria ja kaupunkeja ympäri maailmaa.

LA-Consulting Oy teki keväällä 2010 selvitystyön mahdollisuudesta rakentaa yhteistyöprojekteja turkkilaisten rakennusyhtiöiden kanssa. Useiden korkean tason yritysjohtajien, sekä parlamentin edustajien kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta nousi esiin, että turkkilaiset yhtiöt ja myös valtion rakennuskomissio, ovat erittäin kiinnostuneita yhteistyöstä suomalaisten taloteknologian ja suunnittelutoimistojen kanssa. Turussa käytyjen keskustelujen mukaisesti, hankkeeseen voivat osallistua myös laivateollisuuden suunnittelutoimistot ja alihankkijat, varsinkin erilaisissa hotelliprojekteissa.

Näiden positiivisten viestien johdosta, olemme käynnistämässä yhteistyössä BNS International Oy:n kanssa hanketta suomalaisten ja turkkilaisten rakennusyhteistyön käynnistämiseksi. Hanke toteutetaan Ankarasta käsin, jossa LA-Consulting Oy:llä on, paikallinen ja arvostettu, yhdyshenkilö neuvottelemassa projektien etenemisestä.

11.6.2010 Jukka Rintala ruotsin tv- uutisissa

FDUK- hankkeessa mukana olevaa Jukka Rintalaa haastateltiin ruotsin tv- uutisissa, hänen suunnittelemastaan puvusta prinsessa Victorialle. Katso uutislähtetys tästä.

21.5.2010 Finnish Design UK starttasi

FDUK -Projektin johtajana toimii Kristina Ekman.  Kristian Laiho siirtyy yhtiön toimitusjohtajaksi, vastaten edelleen kansainvälistymishankkeista ja asiakasprojekteista.

4.3.2010 Uusi hanke suomalaisen designin vientiin
Finnish Design -Hankkeeseen etsitään yrityksiä. Hankkeen tarkoituksena on tarjota suomalaisille designyrityksille kontakteja ja yhteistyökumppaneita Lontoossa. Hankkeen ensimmäinen vaihe on startannut.

4.1.2010 FiFacT- tietokirjallisuuden vientihanke päättyi
Suomalaisen tietokirjallisuuden vientihanke päättyi 2010 vuoden vaiteessa. Mukana olleet kustantajat saivat laajan jakeluverkoston, joka sisälsi sekä perinteisiä kirjavälitysorganisaatioita, e-kirja kanavia että print-on-demand -palveluita. Hankkeesta tehdään erillinen myöhemmin julkaistava raportti.

3.12.09 Netop rynnii mobiililaitehallinnan markkinoille
Kaupallisten etähallintaratkaisujen markkinajohtaja, Netop Finland Oy, alkaa tarjota hallintapalveluita mobiililaitteille. Palvelu tuodaan markkinoille vuoden 2010 tammikuussa. Tietoturva on jo 25 vuotta ollut Netop- ohjelmistojen
tärkein painopiste, jotta ohjelmistot vastaisivat myös suurimpien asiakkaittemme vaatimuksia. Muita toiminnallisuuksia rakennetaan ympäristön ja olosuhteiden muuttuessa.

8.10.09 Uusia liiketoimintamahdollisuuksia Turkissa.
Invest in Turkey ja LA- Consulting kehittävät yhteistyössä suomalaisille yrityksille liiketoimintamahdollisuuksia Turkissa. Suomalaisia yrityksiä etsitään tarjoamaan osaamistaan suunnittelun, teknologian, koulutuksen ja terveydenhuollon aloilta.

Mainokset
%d bloggers like this: